Hírek

Doroszlói karácsony Szabadkán 698 960 Aurél Ördög

Doroszlói karácsony Szabadkán

Élő néphagyomány – Karácsony – idén doroszlói kedves vendégeink által megismerjük azokat a szokásokat, amelyek Doroszlóra még ma is jellemzők, nálunk pedig kevesen ismerik.. Most lehetőségünk lesz úgy ünnepelni, hogy közben megismerjük a doroszlói hagyományokat .. Ünnepeljünk együtt!!! A belépés díjtalan. 2019.12.28-án.

Ady -100 Engem félig szerettek 698 960 Aurél Ördög

Ady -100 Engem félig szerettek

Ady Endre prózában, versben, énekben.. A magyar irodalom kiemelkedő költőjére emlékezünk halálának 100 évfordulóján. 2019.december 8-án. 5 órai kezdettel. A belépés díjtalan.

A hit, nyelv és kultúra atyafisága 679 960 Aurél Ördög

A hit, nyelv és kultúra atyafisága

A Magyar Szentek és egyben a Magyar Nyelv napja alkalmából tisztelgünk és ünnepelünk azokkal, akiknek fontos a Hit, nyelv és kultúra atyafisága – ahogy szépemlékű dr. Szöllősy Vágó László mondotta.. Mindenkit szeretettel várunk 2019.november.11-én, belépés díjtalan.

Szeretnék néha visszajönni még – Molnár Zoltán 50. előadása 686 960 Aurél Ördög

Szeretnék néha visszajönni még – Molnár Zoltán 50. előadása

Tavaly a Lányi Ernő IME-ben volt a bemutató. 49 különböző helyszín után Molnár Zoltán művész úr visszajön hozzánk, hogy jubiláris 50. előadása a mi közönségünk élménye legyen. Szeretettel várunk mindenkit! Belépés díjtalan. 2019.10.13

Kodály módszer Kínában! 698 960 Aurél Ördög

Kodály módszer Kínában!

Kínában tanított Kodály módszerrel Szöllősy Vágó Janka. Milyen Kínában magyarként, tanárként, emberként élni egy évig? Miért érdekli őket a Kodály módszer? Fogékonyak voltak a tanulók? Mindez kiderül Egyesületünkben, kedden (2019.10.) 22-én 18 órai kezdettel. A vetítéssel egybekötött beszélgetést Miklenovics Aranka vezeti. A Belépés díjtalan.

Emlékezzünk! 680 960 Aurél Ördög

Emlékezzünk!

Emlékezzünk és emlékeztessünk! A aradi hősökről prózában, versben, énekben. Életük, hitük, áldozatuk minden nemzedéknek üzen. Szeretettel várunk mindenkit! Belépés díjtalan.

Fiatalok tehetségesek – Torok Orsi 698 960 Aurél Ördög

Fiatalok tehetségesek – Torok Orsi

Fiatal, tehetséges, otthon van a népzenében, énekben, vers megzenésítésben, az etno rock-ban, nem soroljuk tovább.. Tessék eljönni és megismerni, meghallgatni Torok Orsolyát (Orsit), barátait, zenésztársait. A zenei élményről ők gondoskodnak, a beszélgetést Miklenovics Aranka vezeti. Belépés díjtalan

Muzsikáló UDVAR 679 960 Aurél Ördög

Muzsikáló UDVAR

Idén is muzsikál az udvar. Szabadkai és Szabadkáról elszármazott fiatal művészek komolyzenei hangversenye. Szép idő esetén a Múzeum udvarában, rossz idő esetén a Múzeum termeiben, lényeg: ők muzsikálnak, mi hallgatjuk. Mindenkit szeretettel várunk! Belépés díjtalan!

Muzsikáló udvar a Múzeumban 698 960 Aurél Ördög

Muzsikáló udvar a Múzeumban

Az idei immár a 9. Muzsikáló udvar. A fiatal művészekkel együtt, szeretettel várjuk közönségünket, tartalmas komolyzenei hangversenyünkre. A műsorban fellép: Bálint Melitta, Bíró Viola, Kovács Birkás Tamara, Kucsera Noémi, Németh György és Tóth Noémi. Vannak akik 9. alkalommal lépnek fel, de van aki először áll a Muzsikáló udvar szinpadán. Belépés díjtalan. Műsorvezető: Miklenovics Aranka

Szent István nap – Kisboldogasszony templom 150 150 Aurél Ördög

Szent István nap – Kisboldogasszony templom

Irodalmi zenés áhítat Szent István napján, a 18 órai Szentmise után, a templomkertben, István királyunk szobránál. Közreműködnek: Jónás Gabriella Miklenovics Aranka Torok Orsolya Tóth Noémi Mindenkit szeretettel várunk.